Majitel cyklobufetu: Podnikatelé jsou vyčerpaní nejen finančně, ale i psychicky

foto: Cyklo bufet Na Štuperku v Chotíkově u Plzně

Pavel Razým provozuje svůj cyklobufet Na Štuperku v Chotíkově už 12 let. I přes vládní protiepidemická opatření se rozhodl o uplynulém víkendu provozovnu otevřít. Stejné rozhodnutí učinilo i několik dalších restaurací na Plzeňsku. Předseda asociace hotelů a restaurací Radovan Sochor ale upozorňuje, že nejde o úplně nejlepší řešení aktuální situace.

„Podnikatelé jsou v současné době už dost v zoufalém stavu nejen finančně, ale i psychicky. Rozhodl jsem se tedy, že když už je vypsaná iniciativa Chcípl pes, tak otevřu,“ prohlásil Razým.

Většinu lidí podle něj možnost zavítat po dlouhé době na jedno točené do hospody potěšila. Bez příjezdu policistů se to ale neobešlo. „Určitě je dost takových pomocníků, kteří bojují o naše zdraví, ač my o to nestojíme. Myslím si, že každý by měl dost svého rozumu na to, aby své zdraví chránil, jak nejlépe umí,“ komentoval příjezd mužů zákona.

Zástupce asociace hotelů: Otevírat na protest není řešení

Podle zástupce asociace hotelů a restaurací Radovana Sochora nejsou protesty formou otevírání restaurací a hospod úplně správným řešením. „Já určitě chápu rozhořčení majitelů restaurací, avšak se nemohu postavit za to, že je to správné řešení této situace. Samozřejmě vládní nařízení, stejně tak kompenzace, které v současnosti jsou pro obor gastronomie obecně, především pro restaurace nejsou dostatečné. I přesto si nemyslím, že tohle je správná cesta i forma, jak to vyjadřovat,“ prohlásil.