Kuchařský nároďák poděkuje zdravotníkům

Zveřejněno v Aktuálně
Od - pátek, 10. září 2021 09:30
Kuchařský nároďák poděkuje zdravotníkům Foto: AKC ČR

Do Rokycanské nemocnice zavítá v úterý 14. září Česká reprezentace kuchařů a cukrářů. Pro místní zdravotníky uvaří tříchodové menu. Kuchaři tak chtějí vyjádřit obdiv zdravotníkům za jejich práci v době pandemie. 

Kuchaři už odtajnili menu, které v Rokycanské nemocnici připraví. Podávat se bude mrkvový krém se zázvorem a koriandrovým olejem, krůtí prso v sušené šunce se zeleninovou caponatou a gratinovanou polentou. A moučníkem bude trhanec s karamelizovanými hruškami a creme fraiche.

Pro národní tým to bude třetí zastavení v nemocnicích Plzeňského kraje. V květnu a červnu už vařil nároďák v Domažlické a Stodské nemocnici, kde slíbil, že speciálním menu poděkuje i v Rokycanech. Příští týden svůj slib splní.

„Během pandemie jsme se jako tým prakticky neviděli od loňského června. Mnozí z nás, i když jsme se všemožně snažili být aktivní a pracovat, tak jsme toho za ty dlouhé měsíce navařili podstatně méně než rok dva zpátky. To bylo jedním z důvodů, proč jsme si pro první setkání po pandemii vybrali nemocniční kuchyni v Domažlicích, kde byli kuchaři naopak v tempu. A hlavně jsme chtěli poděkovat zdravotníkům. Ti si během pandemie mákli. A když jsme byli v jedné nemocnici, tak jsme slíbili, že přijedeme i jinam. Snad se nám menu podaří, uděláme zdravotníkům v Rokycanech radost a nezkazíme dobrou reputaci tamní kuchyně“ řekl manažer kuchařské nároďáku Tomáš Popp, který cítí ke kuchařům nejen v nemocnicích, ale třeba i ve školách nebo domovech pro seniory velký respekt.

Národní tým kuchařů a cukrářů ČR tvoří celkem 12 lidí, například šéfkuchaři známých hotelů a restaurací a profesionální cukrářky. Do Rokycan přijede minimálně čtveřice kuchařů, mimo jiné šéfkuchař hotelu Královka v Bedřichově Patrik Bečvář nebo Martin Staněk, kreativní šéfkuchař gastroholdingu Perfect Canteen Filipa Sailera.