Vepřobraní aneb zabijačka bez prasátka

zabijačka, ilustrační foto

Chtěli byste ochutnat uzeniny z komína, které respektují tradici českých uzenářských mistrů? Jaternice, jelita, sulc, prejt a tlačenka, klobásky nebo párky a uzené maso? Přijďte ochutnat ovar, prdelačku a dršťkovku už v sobotu 4. listopadu od 9 do 16 hodin ke Spolkovému domu v Heřmanově Huti na severním Plzeňsku.

Připraveny budu i další stánky s pečivem, marmeládou a sirupy, chybět nebude ani koření, svařák a další podzimní a zimní ingredience a rozmanité plody. K poslechu zahraje oblíbený Berband. Akci podpořil také obecní úřad Heřmanova Huť.

V České republice se podle serveru zabijacky.cz uskuteční za  rok  více než 350 tisíc domácích zabijaček. To při hmotnosti jednoho prasete přes 100 kg představuje značné, rozhodně nezanedbatelné množství masa. Na druhé straně domácí zabijačka patří mezi staré slavnosti a obvykle se koná v období od prosince do března.