V pivovaru se servírovala klasika i exotika. Poprvé v ekonádobí

V neděli dopoledne se nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj rozhořely ohně pod čtyřicetilitrovými kotli a to znamenalo, že začal devátý a zároveň dosud největší Festival polévky. Oblíbená gastronomická akce přilákala opět tisíce lidí na desítky druhů tradičních i exotických jídel, hlavně polévek.

Stále vysoký počet je těch, kteří polévky připravují. O přízeň návštěvníků soutěžilo osmnáct restaurací. Festival se poprvé rozprostřel po celém nádvoří. I přesto bylo všude plno, u některých stánků byly dlouhé fronty.

Mezi nováčky byly letos  například Saloon Roudná, který nachystal španělskou fazolovou polévku s klobásou Fabada, nebo cateringová Hey Mama, jež nabídla staročeský kaldoun a batátový krém. Ani letos  nechyběly stánky osvědčených a oblíbených Šach Matu, Slunečnice Plzeň,  Černé ovce,  Supa Supa, Klub Malých pivovarů a další.

Celou fotogalerii najdete zde.

Festival nově řešil i ekologické záležitosti: „Nakoupili jsme biologicky rozložitelné misky z cukrové třtiny a dřevěné lžičky, které postupně nahradí původní plastové nádobí. Na květnovém ročníku byla snaha  v co největší míře servírovat do ekologických misek a věříme, že na dalších ročnících budeme polévky podávat už jen do nich. Ekologický aspekt celé akce je pro nás velmi důležitý,“ vysvětlila Zuzana Cajtlerová, která za projektem stojí.

Tři nejlepší dle návštěvníků:

1.Supa Supa s exotickou filipínskou polévkou mungo s pečenými rajčaty a chilli

2.Klub Malých pivovarů s kulajdou s liškovým pestem, bramborovou slámou, vaječnými nudličkami a kapkou lanýžového oleje

3.Šach Mat s jemným hráškovým krémem s žemlovými knedlíčky a pestem z medvědího česneku