Regionální potraviny bez hranic na nádvoří Prazdroje

foto: Plzeňský kraj

Devět výrobců převzalo dnes na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj  ocenění letošním vítězům soutěže Regionální potravina Plzeňského kraje. U příležitosti  8. ročníku Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje se zde totiž jedlo, pilo a hodovalo více než obvykle. Součástí programu byl také projekt „Regionální potraviny bez hranic“. Nechyběla ani kuchařská show, k vidění byl souboj mezi Plzeňským krajem a Bavorskem a svůj kuchařský um předvedli i žáci z hotelových škol obou regionů. Na nádvoří pivovaru probíhal zároveň tradiční farmářský trh, ochutnávky a doprovodný kulturní program.

O soutěž je každoročně velký zájem, letos probíhá už její devátý ročník. O titul Regionální potravina se zde přihlásilo 111 výrobků od 33 výrobců. Největší zájem byl o kategorii Masné výrobky tepelně opracované. Značka si za dobu své existence vybudovala renomé, získávají ji každoročně nejkvalitnější zemědělské nebo potravinářské výrobky. V současné době má ocenění 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.

Soutěž Regionální potravina je projekt Ministerstva zemědělství a podporuje malé a střední zemědělce a producenty potravin v jednotlivých krajích České republiky. Státní zemědělský intervenční fond značku spravuje. Prestižní značku má v současné době 419 produktů ze 13 regionů Čech a Moravy.