Plzeňská Žumberova vařečka přináší inspiraci k vaření

ilustrační

Soutěžní festival českého jídla Plzeňská Žumberova vařečka navnadí už tuto sobotu 5. září chuťové pohárky všech Plzeňanů. Hned deset soutěžních restaurací představí svá menu a budou bojovat jak o cenu diváků v soutěži o nejprodávanější pokrm, ale především o cenu odborné poroty, jíž je Plzeňská Žumberova vařečka 2015.

Kromě lákavých soutěžních pokrmů, které si diváci mohou na místě zakoupit za Plzeňské dukáty v hodnotě 60 Kč, potěší strávníky i pestrá škála polévek, dezertů i regionálních specialit. Pivní fajšmekry potěší široký výběr pivních speciálů i škola čepování piva.

A na jaké dobroty se můžete připravit?

  1. Zajíc na pivu – kančí ragú na zelenině a víně s bramborovým knedlíkem
  2. Šach Mat – grilovaná kančí svíčková podávaná na perníkové omáčce s bramborovou šiškou provoněnou tymiánem, zdobená mandličkami a perníkovou drobenkou.
  3. Švejk restaurant Tivoli – vepřová panenka SousVide na houbovém rozvaru se škubánkovým burgrem
  4. Stará sladovna – po staročesku pečené kuřátko na medu a pomerančích s perníkovým knedlíkem
  5. Na Zimáku – roláda z králičího hřebu s nastavovanou kaší a cibulovou pěnou
  6. U Sousedů – kachní prsa na rozmarýnu v celozrnné bramborové placce se zelím a redukcí šťávy
  7. Za oponou – panenka protknutá jablkem na rybízové omáčce doplněná bramborovým fondánem
  8. U tří lvů – roláda z jeleního hřbetu plněná kopřivovou nádivkou s para a kešu ořechy, karlovarským knedlíkem a lanýžovo-hříbkovou omáčkou
  9. Restaurace Café Maxim – hovězí roastbeef s dijonským želé a marmeládou z červené cibule
  10. Purkmistr – sumec na račím másle s račími ocásky vařenými v černém pivu Purkmistr, zauzená bramborová kaše, koprová espuma a žloutky

Program a více informací najdete na www.zumberovavarecka.cz.