Pivně-kulturní festival Brewstock představil v Plzni 18 minipivovarů i jejich sládky

foto: V. Čermák

Na loňský  festival piva Brewstock navázala v Autobusové hale DEPO2015 jeho zimní edice, která se uskutečnila 1. a 2. března. Na pivně-kulturním posezení se představilo 18 řemeslných pivovarů, včetně jednoho moravského. Dva dny pivních ochutnávek doplnila také hudební vystoupení plzeňských kapel Masový hrach a JamOfSoul.

Oba dny moderoval Adam Vlček, který je autorem myšlenky festivalu malých řemeslných pivovarů. Kromě pití bylo i co jíst, o prázdné žaludky se postaraly plzeňské podniky se svými hot dogy a dalšími pochoutkami jako například pulled pork sandwiche (sendviče s trhaným vepřovým) nebo fish&chips.

This slideshow requires JavaScript.

Kromě ochutnávek piva doplnily program také prezentace sládků, kteří se během druhého dne střídali na pódiu. Návštěvníci se tak mohli seznámit přímo s tvůrci oblíbených piv a dozvědět se, jak se pivo vyrábí i jak složité je uchytit se na dnes již velmi rozrostlém trhu minipivovarů. „Velkou radost máme z účasti pivovaru Wild Creatures, minipivovaru z Moravy, který se specializuje na piva kyselá a který se na tuzemských pivních festivalech normálně neobjevuje,“ řekl jeden z hlavních organizátorů Pavel Kopp. Pořadatelé vybírali české značky také podle hodnocení mobilní aplikace Untappd, kde milovníci piva hodnotí již ochutnané druhy.

Další fotografie si prohlédněte ve fotogalerii Pivně-kulturní festival Brewstock.