Na Doubraveckého gurmána přišlo více jak 5 tisíc milovníků dobrého jídla

foto: I. Brožová

Domácí koláčky, řízky z ryb nebo steaky. To vše a mnohem více mohli lidé ochutnat na louce U Jiřího v Plzni. Konal se tady tradiční Doubravecký gurmán. Podle organizátorů dorazilo přes 5 tisíc návštěvníků.

Devět restaurací, různé vůně a chutě. Tím byl zakončen Doubravecký týden. Na své si přišly všechny mlsné jazýčky. Nejrůznější profesionálové pro ně přichystali tradiční i netradiční jídla. Lidé ochutnali ve stáncích plněné knedlíky se špenátem i uzené ryby.

Jídlo pro návštěvníky přichystal také šéfkukař Martin Havlík. Ten vařil přímo na pódiu. „Připravil jsem tři různé ochutnávky. Do všech jsem přidal chilli. Myslel jsem, že dnes bude teplo a k tomu se chilli hodí. I když se ochladilo, tak zájem byl veliký. Odezva od lidí byla skvělá. Jsem rád, že jim mé pokrmy chutnaly,“ přiznal šéfkuchař Martin Havlík.

This slideshow requires JavaScript.

Ke skvělému jídlu patří dobrá muzika a tu zajistila například skupina Třískáč. „Do Plzně jsme se moc těšili. Zahráli jsme tady nejrůznější skladby, které pojednávají o životě. Po našem vystoupení se vrhneme na dobroty, které pro nás připravili kuchaři,“ prozradil kapelník Jiří Auermüller.

Letošní ročník byl výjimečný svým názvem. „Tato akce se dělala pod názvem Vařečka rytíře Žumbery, pak jako Doubravecká vařečka. Doubravecký gurmán je nový název, který bychom chtěli zachovat. Chtěli bychom na něm budovat tradici. Lidé tady zkrátka najdou dobré jídlo, které si na louce U Jiřího vždy mohli dát,“ podotkl starosta MO Plzeň 4 Michal Chalupný.