Houby v kuchyni přímo od mykologa

foto: Zdeňka Vítková

O tom, že houbaření je českým národním sportem, není třeba pochybovat. Dá se říci, že je to fenomén, který ve světě nemá obdoby. Vidět je to konkrétně v rokycanském Muzeu Dr. Bohuslava Horáka, kde je právě instalovaná zajímavá výstava nazvaná Když jsem šel z hub.

Expozice představuje vlastní unikátní fotografickou dokumentaci hub v jejich přírodním prostředí od známého mykologa Oldřicha Jindřicha z Oseka u Hořovic. Tyto fotografie, společně s fotografiemi biotopů, tvoří základ celé výstavy. Pro děti jsou připravené puzzle, pexeso, omalovánky a jiné, dospělí návštěvníci si mohou ověřit svoje znalosti o houbách prostřednictvím testu. Připraven je rovněž houbový receptář.

V rámci této výstavy se dnes  v 17 hodin  koná přednáška  Houby v kuchyni   Oldřicha Jindřicha, specialisty na rod Ramaria (kuřátka), předsedy Mykologického kroužku v Hořovicích a propagátora houbových jídel, doplněná fotografiemi a návody na úpravu hub v kuchyni.