Festival českého jídla Žumberova vařečka přilákal k Jiřímu tisíce lidí

V deset hodin dopoledne přivítal moderátor Jonáš Novotný první návštěvníky a program Žumberovy vařečky pak naplno jel až do 22 hodin. Návštěvníci mohli ochutnat desítky vynikajících jídel, různé druhy piv, burčák, sýry a další dobroty.

Osm známých plzeňských restaurací připravilo degustační menu. V nabídce bylo třeba hovězí lýtko na višňovém ležáku, zvěřinový guláš s domácím česnekovým chlebem, selečí kolínko, přelité omáčkou z polotmavého piva nebo zauzené kachní prso s jeřabinovou omáčkou.

Doprovodný program zajistili imitátor Petr Jablonský nebo známý výživový poradce Petr Havlíček. Návštěvníci nebyli ochuzeni ani o živou hudbu, dětské atrakce, vyjížďky na koních nebo stanoviště Městské policie Plzeň.