Bolevecký statek U Matoušů zažil vepřové hody

foto: Plzeň TV

Na tradiční zabijačkové pochoutky – jelita, jitrnice, tlačenku, ovar nebo polévku se stály v sobotu na selském dvoře U Matoušů v Plzni dlouhé fronty. Součástí tradičního programu bylo i komentované porcování prasete a následná příprava jednotlivých pokrmů.

Například polévka zvaná prdelačka byla vyprodána během dvou hodin. Návštěvníci si mohli na vepřových dobrotách pochutnat přímo na dvoře selského stavení a nakoupit si mohli také domů. V programu nechyběla živá hudba, oblíbené vyjížďky na koních nebo prohlídky historického statku.

„Tradici Vepřových hodů U Matoušů jsme zahájili v únoru roku 2011 a úspěšně se ujala,“ říká starosta pořádajícího městského obvodu Plzeň 1 Miroslav Brabec s tím, že kolem 14. hodiny bylo všechno snědeno. „11. března budeme u minigolfu v Rabštejnské ulici pokračovat,“ zve na další zabijačku starosta Brabec.

Co se na Vepřových hodech U Matoušů snědlo:

1100 jitrnic
600 jelit
160 kg tlačenky
80 kg prejtu
180 l zabijačkové polévky

AKTUÁLNÍ Akce Plzeň >>> aktualizovat akce a události v Plzni.